HARDBOOT OPREMA

EXTREME CARVE

600,00

Razvit na osnovi tekmovalnih snowboardov s progresivnimi stranskimi loki in prilagojen karverski uporabi. Bolj zaprt lok v repu omogoča ostrejše carving zavoje in odlično kontrolo hitrosti. Zelo dinamična deska za zahtevnejše karverje z dolgoletnim stažem in odlično tehniko. Omogoča praktično vse tehnike vožnje, od klasičnega do extreme karvinga, kakor tudi čisto race tehniko. Vožnja v veleslalomski progi je s to desko pravi užitek.

Specifikacije


  Izhodišče modela predstavlja Pro Carve, razloga, zakaj smo iz Pro-ja naredili Extrema pa sta dva:

  • mnogo karverjev ima prevelike noge za normalno uporabo ozkih desk, zato smo posebej zanje naredili Extreme Carve, ki tudi ob čevljih št. 48 omogoča povsem običajne kote postavitve vezi in extremno nagibanje v zavojih brez nevarnosti podrsavanja po tleh
  • nekateri karverji uživajo v takoimenovani extreme carving tehniki vožnje, pri kateri se v zavoje nagiba celo telo skoraj do tal, takšna tehnika vožnje pa zahteva širšo desko.

  Extreme Carve je glede na svoje vozne lastnosti manj dinamičen od Pro-ja, torej potrebuje več časa za prehod z robnika na robnik, je pa zato ob extremnih naklonih zelo stabilen in miren. Te deske so predvsem primerne za dolge in zaprte zavoje, takoimenovano polaganje do ušesa oziroma od enega do drugega roba smučišča.

  Priporočljivo za velikosti čevlja nad 43 ( EU 9 ).

  Konstrukcija:

  • vertikalno laminirana lesena sredica iz topola in bukve
  • trije sloji laminatov: spodaj F14/F14, zgoraj Triax  +  Carbon
  • sintrana drsna obloga
  • 20 insertov iz nerjavnega jekla

  Level: advanced level / sportive
  Riding style: classic carving , extreme carving

  SORODNI IZDELKI

  UPZ XCR

  850,00

  RACE GS

  900,00

  ULTRA CARVE

  750,00