Goltes Snowboardi

Podjetje GOLTES d.o.o. je zasebno podjetje v 100% lasti Janija Goltesa, podjetnika v vlogi lastnika in direktorja podjetja. Podjetje je specializirano za proizvodnjo in prodajo opreme za snowboard.

 
Osnovna dejavnost je proizvodnja snowboardov, vezi, čevljev in dodatne snowboard opreme, vse pod blagovno znamko Goltes. To opremo podjetje trži pretežno na domačem, slovenskem tržišču, kjer ima organizirano prodajno mrežo cca 25 prodajnih mest, delno pa izvaža tudi na druga evropska tržišča. Druga in po obsegu ena večjih dejavnosti podjetja je proizvodnja insertov za snowboard, kjer je podjetje celo vodilni svetovni proizvajalec.
 
Proizvodnja snowboard opreme je organizirana na več različnih načinov in različnih lokacijah. Snowboard, kot osnovni artikel, ima razvoj, prototipno fazo in grafično pripravo v sklopu podjetja v Trbovljah, medtem ko serijska proizvodnja poteka v partnerski tovarni v Avstriji, ki je sicer največji svetovni proizvajalec snowboardov.
 
Drugi najpomembnejši izdelek so vezi za snowboard. Od ideje, preko razvoja, prototipne gradnje, izdelave orodij in priprav, do končne montaže, vse poteka v domači tovarni v Trbovljah. Posamezne operacije serijske proizvodnje, kot so brizganje plastike ipd., pa pa so realizirane pri kooperantih širom po Sloveniji. V procesu proizvodnje vezi sodeluje cca 10 do 20 kooperantov. Vezi se izdelujejo pod lastno blagovno znamko in tržijo po Evropi, v teku pa so dogovori tudi za prodajo na japonsko tržišče.
 
Snowboard čevlji so tretja produktna skupina z blagovno znamko Goltes, ki pa so v celoti proizvedeni pri italijanskem proizvajalcu.
 
Ostali elementi spadajo pod t.i. dopolnilni program, ki zaokrožuje celovito ponudbo podjetja na trgu. To so torbe za snowboarde, nahrbtniki in razni drugi dodatki.
Poleg naštetega ima podjetje še povsem prodajno dejavnost, kot uvoznik in distributer oblačil in rokavic za zimske športe. Tudi to predstavlja zaokroževanje ponudbe na trgu.
 
Poslovna strategija podjetja je močna usmeritev v lastni razvoj in proizvodnjo vedno novih in boljših produktov. Področje aktivnosti ostaja snowboard, možne pa so tudi širitve na druga športna področja, predvsem na alternativne športe.